Bill Gates promite că nu va utiliza vaccinul anti-coronavirus pentru a introduce cipuri în oameni

Bill Gates promite că nu va utiliza vaccinul anti-coronavirus pentru a introduce cipuri în oameni

Întrebat într-o emisiune de televiziune, miliardarul american Bill Gates a dezmintit teoria conspirației care spune că dorește să dezvolte un vaccin împotriva coronavirusului pentru a implanta cipuri în oameni.

Acuzele vizează fundația lui Bill și Melinda Gates, care lucrează în căutarea unui vaccin împotriva noului coronavirus și, în general, în lupta împotriva Covid-19. „Nu există nicio legătură între aceste vaccinuri și vreun tip de monitorizare. Nu știu de unde a venit ideea ”, a spus fondatorul Microsoft.

„Cred că trebuie doar să spunem adevărul. Trebuie să ne explicăm valorile astfel încât oamenii să înțeleagă de ce suntem implicați în această lucrare și gata să punem sute de miliarde de dolari pentru a accelera progresul ”, a adăugat el. Fundația a anunțat pe 16 aprilie o contribuție de 150 de milioane de dolari pentru a ajuta țările sărace să lupte împotriva pandemiei.

Ținta conspiraționiștilor

În întreaga lume, Bill Gates este subiectul multor teorii ale conspirației. Una dintre ele susține că a creat chiar el noul coronavirus pentru a reduce populația mondială. O altă afirmație: că fundația sa a brevetat un tratament cu câțiva ani înainte de a răspândi noul coronavirus. „Fundația noastră își propune să reducă mortalitatea, să aducă echitate în sănătate și totuși suntem acuzați că am creat cipuri sau virusuri”, s-a lamentat miliardarul.

Un sondaj din Statele Unite a constatat că 44% dintre republicani și 19% dintre democrați cred în această teorie a conspirației, relatează SBS News.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook