Bei până la 23. Autoritățile au transmis greșit orarul de funcționare a restaurantelor și cafenelelor

Bei până la 23. Autoritățile au transmis greșit orarul de funcționare a restaurantelor și cafenelelor

S-a mai strecurat o eroare în comunicarea autorităților privind gestionarea epidemiei. După ce rata de incidentă a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în București, au fost relaxate o serie de măsuri. A fost astfel reluată activitatea la interior a restaurantelor, barurilor, cinematografelor, teatrelor.

Când au fost comunicate orele de funcționare, a fost dat un singur interval pentru toate tipurile de activități economice: 05:00 – 21:00. În Hotărârea de Guvern, însă, restaurantele, cafenelele și barurile nu trebuie să respecte același program, fiind încadrate în intervalul 06:00-23:00.

„Instituţia Prefectului – Municipiul Bucureşti informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situatii de Urgenţă, s-a constatat o eroare materială în ceea ce priveşte intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00. În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii de marţi.

Au vrut autoritățile să ne trimită mai devreme acasă sau au vrut să aibă grijă de silueta noastră, determinându-ne astfel să mâncăm și să bem până la o oră mai „decentă”. Nu vom afla niciodată, dar e bine că am descoperit ora până la care este legal să stăm la restaurant.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook