Bătrân decedat la 5 zile după vaccinare. Autoritățile belgiene pornesc o anchetă pentru a stabili cauza exactă

Bătrân decedat la 5 zile după vaccinare. Autoritățile belgiene pornesc o anchetă pentru a stabili cauza exactă

Este o examinare pentru a stabili cauza exactă a decesului unui bărbat de 82 de ani care a fost vaccinat împotriva coronavirusului în urmă cu cinci zile, declară Agenția Federală pentru Medicamente și Produse de Sănătate (FAMHP). Bărbatul se confrunta cu probleme de sănătate.

FAMHP subliniază în raportul săptămânal cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor Covid-19 că joi a primit informația conform căreia un bărbat de 82 de ani, cu probleme de sănătate, a murit la cinci zile după vaccinare. Va fi efectuată o investigație suplimentară „pentru a determina dacă există o legătură de cauzalitate între vaccinare și deces”. În primul rând, se va efectua o autopsie.

„În grupul țintă vulnerabil care este vaccinat în prezent, trebuie să luăm în considerare apariția unor probleme grave de sănătate sau chiar deces, indiferent de vaccinare”, spune agenția federală. „Este esențial ca o analiză suplimentară să fie efectuată pentru a determina dacă vaccinarea a jucat un rol în acest caz”.

Între 28 decembrie 2020 și 12 ianuarie 2021, în Belgia au fost administrate în total 34.979 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, conform datelor Comisiei federale.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook