Baruri și vaccinuri. În Tel Aviv primești o băutură gratis dacă te vaccinezi anti-Covid

Baruri și vaccinuri. În Tel Aviv primești o băutură gratis dacă te vaccinezi anti-Covid

În încercarea de a convinge tinerii să se vaccineze anti-Covid, autoritățile din Tel Aviv au găsit o soluție inedită de a face serul mai atractiv. Oricine acceptă o doză a vaccinului primește un voucher pe care îl poate ulterior folosi pentru a-și procura o băutură răcoritoare de la barul din apropiere. Primul punct de vaccinare de acest tip a fost amplasat lângă barul Jenia, din piața Dizengoff.

Combinația neobișnuită, baruri – vaccinuri, ar putea ajuta la accelerarea campaniei de vaccinare, care a scăzut în amploare în ultimele zile. În această etapă, Israelul vaccinează tinerii, care sunt relativ reticenți la imunizarea prin vaccin, dar sunt dornici de a se reîntoarce la baruri, redeschise după câteva luni de lockdown.

„Rata de vaccinare a scăzut considerabil și avem o temă de gândire: cum să convingem cetățenii tineri și sănătoși să se vaccineze. Cu cât găsim o soluție mai repede, cu atât mai bine”, spune dr. Daniel Shepshelovich, coordonatorul programului de vaccinare de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv.

Oficialii din Tel Aviv au spus că în weekend vor înființa centre mobile de vaccinare în șapte zone intens circulate ale orașului, inclusiv pe faleza mării.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook