BAFTA 2020: „Joker”, „The Irishman” şi „Once Upon a Time… in Hollywood”, cele mai multe nominalizări

BAFTA 2020: „Joker”, „The Irishman” şi „Once Upon a Time… in Hollywood”, cele mai multe nominalizări

 Lungmetrajul „Joker”, de Todd Phillips, conduce, cu 11 selecţii, în topul nominalizărilor la ediția de anul acesta, a 73-a, a premiilor industriei de film britanice – BAFTA -, care vor fi decernate pe 2 februarie, la Royal Albert Hall din Londra, potrivit BBC, scrie mediafax.ro.

În topul nominalizărilor urmează filmul lui Martin Scorsese „The Irishman” şi marele câştigător al galei Globurilor de Aur de anul acesta, „Once Upon A Time… In Hollywood”, de Quentin Tarantino, ambele cu câte zece selecţii.

Cele trei lungmetraje sunt nominalizate la premiul BAFTA pentru cel mai bun film alături de „1917”, de Sam Mendes, proaspăt premiat cu Globul de Aur la categoria „cea mai bună dramă”, şi „Parasite”, de Bong Joon Ho.

La premiul BAFTA pentru cel mai bun rol principal feminin, Margot Robbie a primit două nominalizări, pentru rolurile din „Bombshell” şi „Once Upon a Time… in Hollywood”. În aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Laura Dern („Marriage Story”), Scarlett Johansson („Jojo Rabbit”) şi Florence Pugh („Little Women”).

Leonardo DiCaprio („Once Upon a Time… In Hollywood”), Adam Driver („Marriage Story”), Taron Egerton („Rocketman”), Joaquin Phoenix („Joker”), Jonathan Pryce („The Two Popes”) au fost nominalizaţi la premiul BAFTA pentru cel mai bun actor.

„1917”, „Bait”, „For Sama”, „Rocketman”, „Sorry We Missed You” și „The Two Popes” au fost nominalizate la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic.

Lungmetrajele „Roma”, de Alfonso Cuaron, şi „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, au fost marile câştigătoare la gala BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) 2019. Astfel, drama în alb şi negru „Roma” a fost desemnată cel mai bun film al anului, dar şi cel mai bun lungmetraj într-o limbă străină alta decât engleza, în timp ce „The Favourite” a primit șapte trofee, printre care cel pentru cea mai bună peliculă britanică.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook