Avioanele Boeing 737 rămase la sol din cauza Covid-19 au dezvoltat o defecțiune tehnică

Avioanele Boeing 737 rămase la sol din cauza Covid-19 au dezvoltat o defecțiune tehnică

Încă o lovitură pentru Boeing, a cărui flotă în versiunea 737 Max a fost pusă la sol de mai bine de un an în urma a două accidente fatale.

Vineri, Federația Aviației Federale (FAA), agenția americană de reglementare a aviației, a emis o alertă pentru aproximativ 2.000 de avioane 737 NG și Classic. Oprirea lor mai mult de șapte zile ar putea „să fi provocat coroziunea unor supape și astfel se poate produce o dublă defecțiune a motorului”, avertizează FAA.

Odată cu scăderea călătoriilor aeriene din cauza pandemiei, un număr mare de aeronave au fost puse în așteptare. Boeing spune că a sfătuit deja companiile aeriene să le inspecteze. FAA a comandat inspecții pentru 737NGs și 737s Classic după „patru rapoarte recente ale defecțiunilor motorului legate de supapele de control blocate în poziția deschis”.

„Conduce la o aterizare de urgență”

„În mod normal, această supapă se deschide în timpul decolării. Ea se poate bloca în poziția deschis în timpul zborului și nu se închide atunci când puterea este redusă la începutul coborârii, determinând compresorul să se oprească ireversibil și devine imposibilă repornirea motorul”, specifică FAA. Acest lucru ar putea în cele din urmă „duce la o aterizare de urgență”.

La rândul său, Boeing a spus că este pregătit să ofere informații despre inspecții și posibile înlocuiri ale pieselor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook