Avertizare OMS| Rata mortalității va crește în octombrie și noiembrie

Avertizare OMS| Rata mortalității va crește în octombrie și noiembrie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se așteaptă la o creștere a numărului de decese cauzate de Covid-19 în Europa în această toamnă, cu două luni care vor fi „mai grele”, a declarat directorul ramurii europene a OMS.

„Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare.”, a spus Hans Kluge, pe măsură ce numărul cazurilor înregistrate crește pe Vechiul Continent, dar cu un număr zilnic de decese care este pentru moment stabil. Această creștere a mortalității va veni în urma reluării epidemiei în Europa, potrivit OMS.

„Suntem într-un moment în care țările nu doresc să audă astfel de vești proaste și înțeleg”, a spus șeful filialei sale europene, care a dorit totuși să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va opri, la un moment sau altul”. OMS Europa reunește luni și marți toate cele 50 de state membre pentru a stabili modul de acțiune împotriva pandemiei și a conveni asupra strategiei sale pe cinci ani.

Vaccinul nu va fi o soluție rapidă

Înaltul oficial al ONU i-a avertizat pe cei care cred că sfârșitul epidemiei va coincide cu descoperirea unui vaccin. „Aud tot timpul:„ vaccinul va fi sfârșitul epidemiei. Bineînțeles că nu!”, a exclamat Hans Kluge.

„Nu știm nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru toți cetățenii. Conform unor semne pe care le primim, acest vaccin va fi eficient pentru unii, dar nu și pentru alții”, a subliniat medicul belgian. „Și dacă va trebui să comandăm diferite vaccinuri, va fi un coșmar logistic…”, a avertizat și Hans Kluge. „Sfârșitul acestei pandemii va veni atunci când, ca și comunitate, vom fi învățat să trăim cu acest virus. Și asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a spus el.

Numărul de cazuri în Europa crește brusc de câteva săptămâni, în special în Spania și Franța. Vineri au fost raportate peste 51.000 de cazuri noi în cele 55 de țări ale OMS Europa, mai mult decât vârfurile observate în aprilie, potrivit datelor publicate de organizație.

În același timp, numărul deceselor zilnice rămâne pentru moment la nivelul observat de la începutul lunii iunie, 400-500 de victime legate de Covid-19, potrivit aceleiași surse.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook