Autoritățile norvegiene investighează 7 decese care au survenit „la câteva zile” de la vaccinare

Autoritățile norvegiene investighează 7 decese care au survenit „la câteva zile” de la vaccinare

Norvegia a lansat o anchetă privind 7 decese înregistrate în căminele de bătrâni, după ce au primit vaccinul COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech. Agenția Norvegiană pentru Medicamente a declarat că decesele au avut loc la „câteva zile” după ce li s-a administrat vaccinul.

„Cei mai slabi și cei mai vulnerabili, care au boli grave, sunt vaccinați cu prioritate. Probabil vor mai exista decese aproape de momentul vaccinării. Trebuie să evaluăm dacă injecția este cauza morții sau dacă este o coincidență faptul că se întâmplă atât de curând după imunizare”, spune Steinar Madsen, directorul medical al agenției, într-un comunicat.

Nu au fost furnizate alte detalii despre cazuri.

Autoritățile sanitare au menționat că aproximativ 400 de persoane mor săptămânal în căminele de bătrâni.

Oficialii spun că vor continua să monitorizeze efectele secundare ale vaccinului, deocamdată nu s-a dovedit că decesele sunt cauzate de vaccinare.

Studii insuficiente

Studiile pe care se bazează autorizația temporară acordată vaccinului nu includ și persoane de peste 85 de ani. „Prin urmare, știm foarte puține despre efectele secundare care ar putea apărea în cazul vârstnicilor. Deocamdată ne asumăm că sunt aceleași ca în cazul tinerilor, dar este o situație pe care trebuie s-o urmărim îndeaproape”, transmite agenția.

„În urma utilizării vaccinului în Marea Britanie și Statele Unite, au fost raportate unele cazuri de reacții alergice severe”, a spus agenția. „Majoritatea efectelor secundare apar la scurt timp după vaccinare și dispar după câteva zile. Chiar dacă vaccinurile au fost testate pe un număr mare de voluntari, nu putem fi niciodată siguri că nu apar și efecte adverse necunoscute”.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook