Australia| Zeci de persoane care se opun restricțiilor, arestate

Australia| Zeci de persoane care se opun restricțiilor, arestate

Poliția australiană a anunțat că a arestat câteva zeci de manifestanți sâmbătă, 5 septembrie la Melbourne (Australia), în timp ce demonstrau împotriva restricțiilor oficiale legate de epidemia Covid-19.

Câteva sute de oameni s-au adunat pentru un protest ilegal, ignorând avertismentele oficiale și reglementările de sănătate publică. Mitingul fusese promovat pe rețelele de socializare, cu ajutorul grupurilor formate de adepții teoriilor conspiraționiste legate de coronavirus și cereau încetarea măsurilor de izolare.

Manifestanții, care au scandat „Libertate”, s-au confruntat cu o mobilizare amplă a poliției, forțele de ordine încercând să disperseze mulțimea și arestând 17 persoane. Poliția a declarat că a aplicat 160 de amenzi pentru încălcarea reglementărilor în domeniul sănătății și se așteptă să dea și mai multe în următoarele zile.

„Nu este sigur, nu este inteligent”

Mai mulți protestatari au declarat pentru AFP că protestează împotriva guvernului și gestionarea crizei de sănătate, spunând că pandemia, care a ucis peste 865.000 de oameni în întreaga lume, a fost exagerată. De asemenea, s-au ținut mitinguri în toată Australia pentru ziua cunoscută sub numele de „Ziua Libertății”, iar 14 persoane au fost arestate în Sydney și Byron Bay.

În ciuda prezenței unui al doilea val al epidemiei în statul Victoria, Australia se află acum într-o situație în care poate pune capăt treptat restricțiilor, în restul țării. Peste 26.200 de cazuri au fost înregistrate, cu 748 de decese pentru această țară cu 25 de milioane de locuitori.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook