Asociația Medicală din Tokyo recomandă ivermectina ca tratament împotriva Covid

Asociația Medicală din Tokyo recomandă ivermectina ca tratament împotriva Covid

Președintele Asociației Medicale din Tokyo, Haruo Ozaki, a recomandat utilizarea de urgență a medicamentelor, în principal pentru a preveni agravarea bolii pacienților îngrijiți la domiciliu, pentru a răspunde răspândirii noii infectări cu coronavirus. El a subliniat că medicamentele antiparazitare, „precum ivermectina”, ar trebui administrate persoanelor infectate cu coronavirus, menționând că este dovedit că sunt eficiente în prevenirea agravării bolii.

Pe lângă ivermectină, el a cerut guvernului să aprobe utilizarea dexametazonei, un antiinflamator steroidian. „(Ambele) au efecte secundare nesemnificative. Aș dori ca guvernul să ia în considerare cererea, astfel încât tratamentul să poată fi prescris de medicii de familie”, a spus Ozaki.

Atât ivermectina, cât și dexametazona sunt aprobate în Japonia pentru alte afectiuni, dar nu au fost autorizate ca tratament pentru coronavirus. Există aproximativ 1.600 de bolnavi tratați la domiciliu în Tokyo și aproximativ 1.600 de persoane infectate care sunt în asteptarea unui loc în spital.

Ozaki subliniază că „numărul de cazuri zilnice trebuie să ajungă la aproximativ 100, în Tokyo, pentru a reuși îmbunătățirea situației din spitale”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook