Arest la domiciliu| Israelul oferă brățări electronice de monitorizare cetățenilor care se întorc din străinătate. Pot evita astfel carantinarea la hotel

Arest la domiciliu| Israelul oferă brățări electronice de monitorizare cetățenilor care se întorc din străinătate. Pot evita astfel carantinarea la hotel

Israelienii care se întorc acasă din străinătate au o nouă opțiune care îi scutește de carantină: pot purta o brățară de monitorizare care va anunța autoritățile în cazul în care încalcă perioada obligatorie de izolare.

Programul pilot a început luni, cu 100 de sisteme de urmărire disponibile pe aeroportul Ben Gurion, unde traficul a scăzut dramatic din cauza restricțiilor menite să reducă riscul ca noile variante Covid-19 să intre în țară.

Pasagerii primiți au fost nevoiți să rămână în hoteluri, plătite de guvern, timp de până la două săptămâni. Dacă cineva alege noul sistem – care include o brățară electronică, un smartphone și un tracker montat pe perete – se poate autoizola acasă.

„Am spus că o vrem”, a spus Alejandro Quil, în vârstă de 44 de ani, care poartă brățara la încheietura mâinii. „Ne-au oferit serviciul, este minunat pentru noi, așa că nu va trebui să mergem la un hotel, vom face carantina acasă, așa cum ar trebui”.

Sistemul avertizează autoritățile dacă cineva scoate brățara sau iese din casă.

„Există probilitatea ca aceasta metoda să se extindă rapid, într-un proiect format din mii de unități, pentru a ajuta la respectarea carantinei în Israel”, a spus SuperCom, compania din spatele tehnologiei.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook