Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo „rămâne o opțiune”, anunță un oficial japonez

Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo „rămâne o opțiune”, anunță un oficial japonez

Unul dintre liderii partidului de guvernământ din Japonia afirmă că anularea, pentru al doilea an la rând, a Jocurilor Olimpice de la Tokyo „rămâne o opțiune”, în cazul în care situația de sănătate continuă să se înrăutățească.

„Dacă realizăm că este imposibil să organizăm evenimentul, va trebui să ne oprim”, a spus Toshihiro Nikai, secretar general al Partidului Liberal Democrat, într-un interviu care nu a fost încă difuzat.

Deși declarațiile lui Nikai nu indică o anulare certă, ele vin în contradicție cu cele făcute de oficialii guvernamentali, organizatorii JO și membrii Comitetului Olimpic Internațional, care susțin că evenimentul, amânat deja un an, va începe conform planului, pe 23 iulie.

„Este imposibil să anulăm Jocurile Olimpice”, este de părere un alt oficial guvernamental, intervievat de publicația de business Nikkei. „Vom organiza Jocurile într-o variantă fezabilă”, spune Taro Kono, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Organizatorii au anunțat deja că spectatorii din străinătate nu vor avea acces, iar decizia privind spectatorii autohtoni va fi luată spre finalul lunii.

Experții japonezi din domeniul sănătății au avertizat că țara este afectată de al patrulea val Covid, provocat de noile variante, potrivit The Guardian.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook