Americanilor vaccinați cu ambele doze li se permite să participe la adunări familiale fără a purta măști

Americanilor vaccinați cu ambele doze li se permite să participe la adunări familiale fără a purta măști

Americanilor care au fost vaccinați cu ambele doze ale vaccinului anti-Covid le este permis să se întâlnească în interior fără a purta măști, în conformitate cu recomandările publicate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Potrivit comunicatului, cei care au fost complet vaccinați se pot aduna în condiții de siguranță, în interior, cu persoane nevaccinate dintr-o familie distinctă, fără a purta măști, spune CDC.

Persoanele vaccinate se pot reuni în același mod cu persoanele considerate cu risc scăzut de a dezvolta forme severe, cum ar fi în cazul bunicilor vaccinați care vizitează copii și nepoți sănătoși.

Va fi probabil o ușurare imensă pentru americanii vârstnici, dintre care mulți au fost vaccinați, dar care au petrecut luni de zile fără să-și viziteze copii, nepoții sau alte rudă.

Recomandarile sunt concepute pentru a răspunde unei cereri în creștere, deoarece mulți adulți au fost vaccinați și se întreabă dacă li se va oferi mai multă libertate pentru a-și vizita membrii familiei, pentru a călători sau pentru a face activități pe care epidemia le-a oprit.

„Știm că oamenii vor să se vaccineze, astfel încât să se poată bucura împreună cu oamenii pe care îi iubesc”, a spus dr. Rochelle Walensky, director CDC.

CDC recomandă în continuare ca persoanele complet vaccinate să poarte corect măștile, să evite adunările mari și să se distanțeze fizic de ceilalți când sunt în public. Persoanele vaccinate sunt sfătuite să se testeze dacă dezvoltă simptome care ar putea fi legate de Covid-19.

Oficialii spun că o persoană este considerată complet vaccinată la două săptămâni după ce a primit rapelul. Aproximativ 30 de milioane de americani, sau 9% din populație, au fost complet vaccinați anti-Covid-19.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook