Alertă OMS: „Situația din Europa este foarte îngrijorătoare, deși înregistrăm mai puține decese decât în primăvară”

Alertă OMS: „Situația din Europa este foarte îngrijorătoare, deși înregistrăm mai puține decese decât în primăvară”

Evoluția epidemiei Covid-19 în Europa este „foarte îngrijorătoare”, deși situația nu este similară cu cea din martie-aprilie, a avertizat joi filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Numărul de cazuri zilnice crește, la fel și internările în spitale. Covid este acum a cincea cauză principală de deces și a fost atins pragul de 1.000 de decese pe zi”, a declarat directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, la o conferință de presă online.

„Înregistrăm de două până la trei ori mai multe cazuri pe zi comparativ cu vârful din aprilie, dar observăm totuși de cinci ori mai puține decese”, a subliniat el, insistând totuși asupra importanței noilor măsuri care au fost luate „în toată Europa pentru a încetini transmiterea virusului”.

„Acestea sunt răspunsuri adecvate și necesare în contextul datelor pe care le avem: transmiterea și sursele de contaminare au loc în case și locuri publice interioare și privesc persoanele care nu respectă măsurile de protecție”, a spus Hans Kluge.

Zona OMS Europa, care include 53 de țări, inclusiv Rusia, are mai mult de 7,25 milioane de cazuri oficiale și aproape 250.000 de decese legate de virus, potrivit tabelului de supraveghere al organizației.

Sursa: La Libre

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook