Aleksei Navalnîi este anchetat pentru „activități extremiste” prin care urmărește „schimbarea bazelor sistemului constituțional din Rusia”

Aleksei Navalnîi este anchetat pentru „activități extremiste” prin care urmărește „schimbarea bazelor sistemului constituțional din Rusia”

Autoritățile din Rusia au lansat o nouă anchetă cu privire la activitățile „extremiste” pe care le-a întreprins liderul opoziției de la Kremlin, Aleksei Navalnîi, împreună cu colaboratorii săi. Comitetul de Investigații, care se ocupă de infracțiunile grave din Rusia, a emis un comunicat în care spune că, începând cu 2014, Navalnîi a „creat și condus o rețea extremistă” care avea drept scop „schimbarea bazelor sistemului constituțional din Rusia.”

Navalnîi și asociații săi sunt acuzați că au deschis mai multe conturi pe rețelele sociale „prin care promovau activități infracționale”.

„Activitățile ilegale ale rețelei extremiste aveau rolul de a discredita autoritățile statului și regulile impuse de acestea”.

Navalnîi a fost arestat în ianuarie, iar rețeaua sa națională de birouri politice, cât și Fundația Anti-Corupție (FBK) au fost declarate organizații extremiste și scoase în afara legii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, Navalnîi și asociații săi pot primi pedepse cu închisoarea cuprinse între șase și zece ani. Mulți dintre colaboratorii lui Navalnîi au fugit deja din Rusia.

Sursa: Radio Free Europe

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook