Al treilea val este deja prezent în anumite zone ale lumii. Lista țărilor care cunosc o nouă revenire epidemică

Al treilea val este deja prezent în anumite zone ale lumii. Lista țărilor care cunosc o nouă revenire epidemică

În timp ce Europa se confruntă cu un al doilea val al epidemiei, unele țări se confruntă deja cu următorul. Un al treilea val a început deja sau este iminent.

Lovite de al doilea val în urmă cu câteva luni, cu mult înainte de Europa, unele țări se confruntă deja cu cea de-a treia creștere a contaminării de la începutul crizei sănătății. Indiferent dacă valul 3 este în curs sau iminent.

Statele Unite

În Statele Unite, amenințarea celui de-al treilea val datează de la începutul anului școlar 2020. După un prim val în primăvară, țara a cunoscut un al doilea val de contaminări în timpul verii, în iulie, iar un altul, în creștere, se manifestă în această toamnă. Suficient pentru a împinge mai multe state să introducă noi restricții puternice, în timp ce Donald Trump a exclus orice izolare la nivel național.

Începând cu 3 noiembrie, aproximativ 100.000 de cazuri noi au fost identificate în fiecare zi, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. În ultima săptămână, numărul mediu de cazuri zilnice s-a apropiat chiar de 150.000. Al treilea val este o realitate dură. Statele Unite au atins pragul de 250.000 de decese atribuite Covid-19 și mai mult de 11,5 milioane de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei.

Japonia

După un val în primăvară și altul în vară, la fel ca în Statele Unite, revenirea actuală observată în Japonia „ar putea fi considerată ca un al treilea val”, a declarat Toshio Nakagawa, președintele Asociației Medicale din Japonia. O interpretare susținută de evoluția epidemiei din ultimele zile. Japonia este în „alertă maximă” după ce a înregistrat un număr record de infectări zilnice cu coronavirus, a declarat joi premierul Yoshihide Suga, fără să planifice noi măsuri restrictive.

Peste 2.000 de noi cazuri Covid-19 au fost înregistrate miercuri în țară, un record național. Tokyo a depășit pragul de 500 de noi cazuri zilnice joi, potrivit presei locale, un al doilea record consecutiv pentru capitala țării, după 493 de cazuri detectate cu o zi înainte. Deși relativ scăzute în comparație cu alte țări, aceste cifre confirmă o creștere accentuată a pandemiei în arhipelagul japonez, unde testele nu sunt efectuate pe scară largă.

Iran

După un prim vârf în primăvară și un al doilea în vară, Iranul intră în al treilea val de Covid-19. Numărul deceselor crește în întreaga țară, dar autoritățile refuză să impună o izolare, acuzând criza provocată de Statele Unite și sancțiunile sale.

Până în prezent, țara cea mai afectată din Orientul Mijlociu a înregistrat peste 43.000 de decese și a depistat peste 800.000 de cazuri de la începutul epidemiei.

Coreea de Sud

În Coreea de Sud, noile cazuri zilnice din această săptămână au atins un prag care nu a mai fost trecut de 81 de zile, sporind temerile că un al treilea val epidemic este pe cale să pornească.

Potrivit Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), marți au fost raportate 313 infectări, inclusiv 245 de cazuri locale, ceea ce a dus numărul total de cazuri la 29.311.

Epidemiologii echivalează această creștere cu începutul unei noi reveniri epidemice.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook