Akon lansează propria criptomodedă, Akoin

Akon lansează propria criptomodedă, Akoin

Akon a avut o experiență revelatoare acum câțiva ani, când, ajuns la Paris, a încercat să convertească valuta din Senegal în euro. Cel de la casa de schimb i-a replicat că „ei nu primesc așa ceva”.

„Am rămas surprins”, a povestit cântărețul în cadrul unui interviu acordat celor de la Bloomberg. Nu a avut timp să schimbe banii înainte să părăsească Senegalul și a rămas cu francii CFA în buzunar. Aceaste este moneda utilizată în mai multe țări africane vorbitoare de limbă franceză, inclusiv în Senegal.

„Întâmplarea mi-a deschis ochii. Trebuie să avem propria monedă. Nu contează efortul depus, trebuie să rezolvăm asta”, a spus el.

Ideea a dus la dezvoltarea propriei criptomonede, Akoin, care va fi și moneda ce va circula în orașul Akon, un proiect de 800 de hectare care este în construcție în Senegal.

Akoin va fi lansată la începutul lui iulie, conform lui Jon Karas, președinte și co-fondator al monedei virtuale.

Akon a copilărit în Senegal, apoi s-a mutat împreună cu familia în New Jersey, SUA.

Artistul este un fan al monedelor digitale de câțiva ani, ba chiar a investit în Bitcoin în 2014. În 2019 a anunțat planul pentru orașul Akon, iar la începutul acestui an a ajuns la un acord cu guvernul senegalez, deși statul nu contribuie financiar la construirea orașului și nu are o cotă parte din viitoarea monedă, a declarat Karas.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook