Ai acces gratuit la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, online. Au început înscrierile

Ai acces gratuit la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, online. Au început înscrierile

Pandemia a modificat multe aspecte din viața noastră, iar mediul online încearcă să suplinească lipsa activităților blocate de criza coronavirusului. Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, prin bunăvoința internetului, va ajunge pe ecranele din toată lumea. Spectatori din peste 90 de țări vor putea privi și asculta orchestra condusă de Maestrul Riccardo Muti.

Proiectul este coordonat de Radioteleviziunea austriacă ORF, iar tu poți deja să te înscrii pe www.mynewyearsconcert.com. Concertul are loc pe 1 ianuarie, la ora 12:15, ora României. Editare ulterioară: Înscrierile sunt suspendate până pe 21 decembrie, ora 13:00 (ora României), din cauza numărului mare de utilizatori care utilizează platforma.

Îl urmărești gratuit, dar îi recompensezi pe artiști cu aplauze, care vor fi difuzate live. Conceptul urmărește implementarea interacțiunii publicului, care, prin contribuția sonoră, își va dovedi aprecierea și susținerea față de comunitatea artistică, grav afectată de restricțiile impuse pentru a combate virusul.

Aplauzele vor fi difuzate în sala Musikverein şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe şase servere şi va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook