Afaceri cu medicamente și droguri – documentarul Netflix despre modelul economic al business-ului cu stupefiante

Afaceri cu medicamente și droguri – documentarul Netflix despre modelul economic al business-ului cu stupefiante
de George Mihalcea

Pe Netflix, poți vedea din 10 iulie miniseria documentară The Business of Drugs, tradusă la noi Afaceri cu medicamente și droguri. Traducerea trebuia adaptată, în condițiile în care, în engleză, drugs are ambele sensuri: și stupefiante și medicamente.

Prezentatoarea documentarului este Amaryllis Fox, fost agent CIA, care încearcă să abordeze și să documenteze dintr-o perspectivă economică piața drogurilor. Raportul dintre cerere și ofertă, vânzători și cumpărători, țări producătoare, piețe de desfacere – toate componentele comerțului cu droguri sunt analizate minuțios, prin vocile tuturor actorilor implicați în această poveste.

În primul episod al miniseriei Afaceri cu medicamente și droguri, autorii documentarului fac o recapitulare a momentelor importante din istoria cocainei: de la  Freud și Pablo Escobar, prin epoca disco în care cocaina câștiga din ce în ce mai mult în popularitate, și până la consumatorii de pe Wall Street și El Chapo.

Următoarele episode ale documentarului Netflix The Business of Drugs se concentrează pe celalte droguri care generează veritabile industrii: heroină, metamfetamină, cannabis sau opioide.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook