Afacerea Covid-19| S-au infectat voluntar pentru a-și vinde anticorpii și au provocat un focar de 119 persoane

Afacerea Covid-19| S-au infectat voluntar pentru a-și vinde anticorpii și au provocat un focar de 119 persoane

Brigham Young University – Idaho, o universitate privată situată în Madison, Statele Unite, suspectează că unii dintre studenții săi au încercat să contracteze Covid-19 în interes financiar. Odată infectați, acești studenți speră să-și vândă plasma care contine anticorpi împotriva coronavirusului.

Luni, 12 septembrie, universitatea a publicat un mesaj de avertizare pe site-ul său. Oficialii sunt deosebit de îngrijorați de când a aflat despre activitățile studenților și condamnă cu tărie acest tip de comportament periculos, care este împotriva protocoalelor de sănătate puse în aplicare în cadrul unității.

Universitatea promite că, dacă se dovedește că un aceste acțiuni sunt reale, studenții vor fi exmatriculați. Conform ultimelor cifre publicate, 119 studenți au contractat deja virusul. Dacă acest număr continuă să crească, universitatea va trebui să treacă integral la cursuri la distanță.

Prin urmare, este necesar ca persoanele prezente în campus să respecte regulile de sănătate, care au fost înăsprite recent. De asemenea, universitatea anunță că își poate ajuta studenții în cazul unor probleme financiare și reamintește că „nu ar trebui să recurgă niciodată la un comportament care ar pune în pericol sănătatea sau siguranța celorlalți, în speranța că o să faceti rost de bani”.

Sursa: Slate

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook