Activiștii anti-restricții apelează la măști și distanțare pentru a se proteja de persoanele vaccinate

Activiștii anti-restricții apelează la măști și distanțare pentru a se proteja de persoanele vaccinate

Teoriile conspirației legate de vaccinurile anti-Covid îi determină pe cei anti-restricții și pe antivacciniști să adopte măsurile de siguranță împotriva cărora luptau – mască și distanțare – pentru a fi protejați de persoanele vaccinate. Conspiraționiștii susțin că cei inoculați le pot transmite celorlalți anumite proteine care provoacă efecte adverse: menstruație neregulată, infertilitate sau avort spontan. La baza tuturor speculațiilor de acest tip stă teoria conform căreia criza Covid-19 reprezintă o strategie de depopulare, care va fi realizată prin administrarea vaccinului.

Experții, pe de altă parte, spun că este vorba de o interpretare greșită a modului de funcționare a vaccinului.

Sherri Tenpenny, un antivaccinist activ în distribuirea teoriilor conspiraționiste, și-a îndrumat urmăritorii „să stea departe de persoanele care au primit vaccinul. Pentru totdeauna”.

Un alt simbol al antivacciniștilor a sugerat că cetățenii vaccinați ar trebui carantinați. „Există ceva ce acești oameni care au primit otrava transmit celorlalți, care nu au fost vaccinați”, a spus Larry Palevsky, un pediatru din Nwe York, într-o intervenție live. „Ar trebui să poarte o banderolă pe care să scrie: ‘Am fost vaccinat, chiar dacă ce am primit nu este un vaccin’, ca să îi putem evita pe stradă”.

Chiar dacă argumentele pe care anti-vacciniștii se bazează sunt false, teama pe care o propagă este reală, iar mulți oameni devin sceptici în privința vaccinării.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook