A murit rapperul și actorul american DMX. Suferise un atac de cord și era internat în spital

A murit rapperul și actorul american DMX. Suferise un atac de cord și era internat în spital

Earl Simmons, cunoscut sub numele de DMX, a decedat astăzi. El se afla în secția de terapie intensivă a Spitalului White Plains de câteva zile. „Earl a fost un războinic care a luptat până la final. Și-a iubit din toată inima familia și apreciem timpul pe care l-am petrecut împreună. Muzica lui a fost sursă de inspirație pentru nenumărați fani din toată lumea, iar moștenirea lui va dăinui pentru totdeauna”, a stransmis familia într-un comunicat. Avea 50 de ani.

DMX s-a născut la New York, în 1970. A avut o copilărie dificilă, fiind afectat de astm și abuzurile mamei sale. A sfârșit într-un orfelinat. După cum declara într-ul podcast realizat de Talib Kweli, la vârsta de 14 ani a fost convins de un prieten să ia stupefiante. Supă acest episod, s-a luptat cu dependența de droguri pentru tot restul zilelor.

La scurt timp după debutul în muzică și-a început și cariera de actor. În 1998 a jucat în filmul Belly, unde avea rolul unui tânăr infractor în ascensiune. Rol ce reflecta viața sa privată.

A fost arestat în repetate rânduri pentru posesie de droguri, cruzime asupra animalelor sau evaziune fiscală.

DMX a fost spitalizat vinerea trecută, după ce a suferit un atac de cord. Managerul său, Steve Rifkind, a afirmat miercuri că rapperul este în comă indusă și urma să fie supus unui test al funcțiilor cerebrale. Inițial, a fost raportat că o supradoză de droguri i-ar fi provocat atacul de cord, dar știrea nu a fost confirmată de reprezentanții săi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook