A început evacuarea pasagerilor de pe nava Diamond Princess, unde s-au depistat cazuri de coronavirus

A început evacuarea pasagerilor de pe nava Diamond Princess, unde s-au depistat cazuri de coronavirus

SUA şi Australia au decis repatrierea cetăţenilor lor de la bordul navei Diamond Princess, scrie The Guardian. Și Italia, Canada sau Hong Kong intenţionează repatrierea cetăţenilor lor de la bordul navei, însă britanii se plâng că guvernul a uitat de ei.

Statele Unite au început deja evacuarea a 380 de americani de pe navă. Australia a anunţat, de asemenea, că va evacua peste 200 de oameni.

Odată ajunşi în ţările lor, aceştia vor trebui să mai rămână însă două săptămâni în carantină. Canadienilor, italienilor şi celor din Hong Kong li s-a transmis că vor părăsi şi ei nava.

De asemenea, la bordul navei se află şi 17 cetăţeni români. Unul dintre ei, din judeţul Argeş, a contractat virusul şi va rămâne sub tratament în Japonia.

Autoritățile din provincia chineză Hubei au anunțat duminică o sută de noi decese cauzate de epidemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul deceselor se ridică acum la 1.770 la nivel mondial.

La nivel mondial au fost înregistrate 71.204 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Din numărul total al deceselor, 1.766 au fost înregistrate în China continentală, unul în Hong Kong, unul în Filipine, unul în Japonia și unul în Franța.

Captură Youtube

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook