București| De luni se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de jocuri, la o capacitate de 30%

București| De luni se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de jocuri, la o capacitate de 30%

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis relaxarea mai multor restricții în Capitală, începând de luni, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu: Din punct de vedere legal a trebuit să convocăm CMBSU. Cu 47 de voturi pentru, 1 împotrivă și patru abțineri, s-a hotărât ca începând din data de 25, ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri. Acestea vizează domeniul HoReCa, s-a hotărât ca sălile de spectacol – accesul permis în limita a 30% și operatorii jocurilor de noroc, la fel, 30% din capacitate, în intervalul 06:00-21:00. Recomandăm prudență. Și autoritățile sunt prudente, și de aceea am hotărât să fie relaxate de luni și am considerat că e nevoie ca operatorii să aibă timp.

Anterior, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut CMBSU să mențină restricțiile în București, după ce două noi cazuri de infectare cu varianta britanică au fost depistate în București: „Măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infectări”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook