Covid-19| Poți fi reinfectat, chiar dacă ai dezvoltat anticorpi. Ce nivel trebuie atins pentru a fi protejat

Covid-19| Poți fi reinfectat, chiar dacă ai dezvoltat anticorpi. Ce nivel trebuie atins pentru a fi protejat

Un test serologic al unui pacient care s-a vindecat de Covid în urmă cu o lună a indicat o rată de 2,6. Rezultatele arată că a dezvoltat anticorpi împotriva virusului si că nivelul acestora este de 2,6 IgG, adică imunoglobuline de tip G.

Anticorpii IgG apar în general după 14 zile de la debutul bolii și sunt a priori protectori, dar rămân în organism o perioadă limitată de timp, câteva luni, nu sunt anticorpi definitivi.

Ceea ce reiese din primele studii pe acest subiect este că anticorpii apar în funcție de modul în care corpul se apără. Cu cât încărcătura virală este mare, cu atât suntem mai simptomatici și cu atât cantitatea de anticorpi e mai importantă. Iar dacă ai fost complet asimptomatic, vei avea anticorpi slabi sau deloc, în orice caz, atât de putini încât nu pot fi detectați.

O rată de 2,6 anticorpi IgG este scăzută sau ridicată?

Din păcate, o rată de 2,6 IgG este o rată foarte mică, știind că pragul de detectare este între 1 și 1,5 IgG. Sub aceste rate, anticorpii nu pot fi detectati.

Nu avem suficiente date pentru a ști exact de la ce rată suntem protejați și pentru cât timp. Dar experții estimează că un nivel bun de anticorpi, care te-ar proteja timp de câteva luni, ar trebui să se ridice la 100/150 IgG.

Comparativ, pentru rubeolă, trebuie să ai o rată minimă de 20 – 30 pentru a fi protejat. Sub 5, biologii concluzionează că nu ești imun și, prin urmare, nu ești în afara pericolului.

La un rezultat de 2,6, cum a fost în exemplul prezentat, ai anticorpi, dar nu ești protejat de o nouă infectare.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook