23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții

23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții

Azi e Ziua Internațională a Cărții, ziua în care sărbătorim cititul. Cărţile au un loc special în viaţa multora dintre noi, așa că UNESCO a hotărât acum 25 de ani, că trebuie să le serbăm în mod oficial.

Ziua nu e aleasă întâmplător. Pe 23 aprilie 1564 se năștea William Shakespeare. Si tot pe 23 aprile, dar în 1899, venea pe lume Vladimir Nabokov. In Spania astăzi este celebrat Sant Jordi, zi în care tradiţia cere ca fetele să primească flori de la băieţi, iar ele să ofere în schimb … cărţi.

Ziua Cărții ne găsește anul acesta într-o situație specială, așa că sărbătorim cărțile acasă. Nu putem merge în librării sau anticariate, dar ne putem comanda cărţile preferate pe internet. Cititul ne ajută, cu siguranţă, să traversăm mai ușor perioada asta dificilă.

Un sondaj de amploare efectuat în Regatul Unit arată că pentru aproape 60% dintre britanici lectura este cea mai relaxantă activitate.

Walt Disney spunea că “în cărți există mai multe comori decât în toate cuferele piraților de pe Insula Comorii”. Iar Jorge Borges își imagina Paradisul ca fiind un fel de bibliotecă.

Așadar, citește! Nu doar de Ziua Cărții…

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook