Un portbagaj de KFC| Polițiștii neo-zeelandezi au arestat doi bărbați care au încălcat carantina pentru a cumpăra pui de la fast-food

Un portbagaj de KFC| Polițiștii neo-zeelandezi au arestat doi bărbați care au încălcat carantina pentru a cumpăra pui de la fast-food

Doi bărbați au fost arestați după ce polițiștii au depistat în urma unui control că în portbagajul mașinii cu care se deplasau aveau o cantitate mare de produse de la KFC și peste 100.000 de dolari. Cei doi veneau din Noua Zeelandă și încercau să intre în orasul Auckland, în ciuda restricțiilor stricte de circulație.

Au fost arestați după ce ar fi încercat să fugă de poliție. Când mașina lor a fost percheziționată, polițiștii au găsit o cantitate mare de pui prăjit de la KFC, mai multe pungi goale, de la același restaurant de tip fast-food, și 100.000 de dolari în numerar.

Noua Zeelandă practică strategia Zero Covid, iar locuitorii orașului Auckland, cel mai mare din țară, au petrecut ultima lună carantină de nivelul patru – restaurantele sunt închise iar rezidenții nu pot comanda mâncare acasă.

În acest context, mâncarea de la fast-food poate căpăta aura unei substanțe ilegale de mare valoare.

Purtătorul de cuvânt al poliției spune că „ofițerii au observat un vehicul suspect care călătorea pe un drum neasfaltat și care a schimbat brusc direcția de mers și a accelerat când a intrat în raza vizuală a polițiștilor”.

„Vehiculul a fost percheziționat, iar poliția a descoperit banii, alături de pungi goale și o cantitate mare de mâncare de livrat”.

Chiar dacă scena seamănă cu un film de comedie, este de fapt o încălcare gravă a legilor izolării din Noua Zeelandă. Suspecții pot primi o pedeapsă cu închisoarea de până la șase luni sau o amendă de până la 4.000 de dolari.

Bărbații vor fi acționați în instanță pentru încălcarea ordinului de sănătate, iar polițiștii au declarat că ar putea fi formulate și alte acuzații.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook