SUA| Statul Virginia de Vest oferă 100 de dolari tinerilor care acceptă vaccinul anti-Covid

SUA| Statul Virginia de Vest oferă 100 de dolari tinerilor care acceptă vaccinul anti-Covid

Oficialii din domeniul sănătății din Virginia de Vest se străduiesc să găsească persoane dispuse să facă vaccinul anti-Covid, iar guvernatorul statului speră că un stimulent financiar îi va convinge pe rezidenții tineri să accepte serul. Locuitorii Virginiei de Vest cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, care vor accepta vaccinul, vor primi bonuri în valoare de 100 de dolari, a declarat guvernatorul Jim Justice. „Copiii noștri probabil nu prea își dau seama cât de importanți sunt pentru a termina cu acest lucru”, a spus el. „Încerc să vin ceva care să-i motiveze cu adevărat – și astfel să trecem peste greutăți”.

Virginia de Vest are aproximativ 380.000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, iar oferta se va aplica retroactiv celor care au fost deja vaccinați.

Jim Justice a adăugat că ideea a fost verificată „în toate modurile posibile”, pentru a se asigura că planul este fezabil.

Potențialul cost al stimulentului este semnificativ mai mic decât cei 75 de milioane de dolari cheltuiți de stat pentru testele Covid efectuate în ultimul an, a declarat guvernatorul Jim Justice pentru Washington Post.

Justice este conștient că nu toți vor fi de acord cu abordarea sa. „Dar dacă sunt în stare să fac asta și vom reuși să ajungem la finalul epidemiei pentru un preț de 27,5 milioane de dolari… le-aș spune criticilor să ma pupe in fund”, a spus el pentru Seatlle Times.

Sursa: CBS News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook