SUA| Guvernatorul din Florida interzice pașaportul de vaccinare. „Limitează libertățile individuale”

SUA| Guvernatorul din Florida interzice pașaportul de vaccinare. „Limitează libertățile individuale”

„Pașaportul de vaccinare”, un document care atestă faptul că titularului i-a fost inoculat serul anti-Covid-19, a fost interzis în Florida în numele respectării „libertăților individuale”, anunță guvernatorul republican al statului. Decretul guvernatorului Ron DeSantis interzice serviciilor administrative să elibereze „pașapoarte de vaccinare” sau orice tip de „document destinat să certifice” că o persoană a primit un vaccin împotriva Covid-19.

De asemenea, decretul interzice companiilor să solicite clienților acest tip de document sau dovada imunizării împotriva virusului. Pentru guvernatorul DeSantis, un apropiat al fostului președinte Donald Trump, „pașapoartele de vaccinare limitează libertățile individuale” și amenință confidențialitatea medicală.

„Este total inacceptabil ca un guvern sau sectorul privat să vă solicite să prezentați dovada vaccinării doar pentru a participa la activități normale ale societății”, a spus Ron DeSantis. „Vrei să mergi la cinema? Trebuie să arăți asta. Nu. Vrei să mergi la un meci? Nu. Vrei să mergi la un parc de distracții? Nu. Nu suntem de acord cu asta”, a continuat el.

O ipoteză studiată de administrația Biden

Anunțul vine după publicarea unui raport în The Washington Post conform căruia administrația lui Joe Biden lucrează pentru a pune în aplicare standardele guvernamentale pentru un viitor pașaport de vaccinare, care să ajute la ridicarea restricțiilor de sănătate din țară.

Crearea unui pașaport de sănătate este, de asemenea, în discuție în Uniunea Europeană, care ar dori să lanseze acest tip de inițiativă. China a anunțat la începutul lunii martie un „certificat de sănătate” digital pentru cetățenii care doresc să călătorească în străinătate.

Peste 6 milioane de persoane au primit cel puțin o doză a vaccinului anti-Covid-19 în Florida, unde populația totală este de aproximativ 22 de milioane. De luni, toate persoanele adulte care doresc să fie vaccinate vor fi eligibile, fără prescripție medicală.

Sursa: Le Monde

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook