Recomandă serul AstraZeneca după ce fratele ei a murit în urma vaccinării: „El a avut ghinion”

Recomandă serul AstraZeneca după ce fratele ei a murit în urma vaccinării: „El a avut ghinion”

Sora unui bărbat care a murit după vaccinarea cu AstraZeneca, din cauza cheagurilor de sânge cerebrale, i-a îndemnat pe britanici să accepte serul, pentru a „salva în continuare vieți”. Neil Astles, avocat în vârstă de 59 de ani, a primit prima doză pe 17 martie, iar după 10 zile în care a suferit dureri de cap și probleme de vedere, a decedat în spital.

Sora sa, dr. Alison Astles, farmacistă, a declarat pentru Daily Telegraph că Neil a fost „extraordinar de ghinionist”, dar că cetățenii trebuie să continue să facă vaccinul AstraZeneca, pentru că vor ajuta la „reducerea ratei de deces”.

Dr. Astles a spus că diagnosticul fratelui său a fost „tromboza sinusalului cerebral și hemoragia subarahnoidă” cu „trombocite scăzute”.

Ea a declarat pentru Radio 4 că medicii Spitalului Universitar Royal Liverpool i-au spus că sunt 99,9% siguri că reacția a apărut în urma vaccinării.

Dar ea spune că, în calitate de farmacist, înțelege „farmacovigilența” (siguranța medicamentelor) și că riscul de a muri din cauza vaccinului este mic.

Efecte adverse rare

Conform celor mai recente date de la Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA), până pe 31 martie 2021 inclusiv, au fost raportate 79 reacții adverse legate de probleme de coagulare a sângelui în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca. 19 au decedat.

Până la acea dată, în Marea Britanie fuseseră administrate 20,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, ceea ce înseamnă că riscul general al formării cheagurilor de sânge este de aproximativ patru la un milion.

Recomandă oamenilor să aibă încredere în vaccin

Ea a declarat pentru Telegraph că este important ca oamenii să nu-și piardă încrederea în vaccin. „În ciuda a ceea ce s-a întâmplat în familia noastră, credem cu tărie că toată lumea ar trebui să aleagă AstraZeneca”.

„Din punct de vedere emoțional, suntem absolut furioși. Suferim. Dar fratele meu a avut ghinion”.

„Dacă facem toți vaccinul, câțiva dintre noi ar putea avea reacții adverse. Dar este este clar că vor muri mai puțini oameni. Avem încredere în proces, avem încredere în autoritatea de reglementare și, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat cu familia noastră, nu vrem ca oamenii să fie speriați. Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem”.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook