Bună!

Sunt Ioana și având în vedere situația în care ne aflăm, m-am gândit să te ajut cu câteva sfaturi despre cum poți să-ți ridici imunitatea, care de altfel este foarte importantă cu sau fără COVID.

Sistemul imunitar este exact așa cum spune și numele – un sistem și nu o singură entitate. Iar pentru a funcționa bine, are nevoie de echilibru și armonie.

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar. Pentru asta trebuie să introduci în dieta ta cât mai multe semințe și nuci.

Consumă legume și fructe mai ales cele roșii, portocalii și galbene, care sunt bogate în carotenoide, antioxidanți care ajută organismul la distrugerea virușilor .

Bea o limonadă pe zi dintr-o lamâie și o portocală… Vitamina C are un puternic efect antioxidant şi îmbunătăţeşte efectele vitaminei E, are efecte benefice în special în infecţiile respiratorii şi răceli.

Le fel de importante sunt sursele naturale de probiotice, adică alimentele fermentate, precum: iaurtul, chefirul, laptele bătut și sana.

Printre alimentele minune care ajută la creșterea și întreținerea sistemului imunitar se numără și: ghimbirul, usturoiul, pătrunjelul, polenul și mierea de Manuka .

Un alt aspect foarte important: mișcarea. Sportul are ca efect și reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, care compromite funcția imună. Numeroase studii arată că sportul scade riscul de îmbolnăvire cu până la 50%.

Somnul este și el esențial… dormi între 7 și 9 ore pe noapte în condiții cât mai bune: la o temperatură scăzută, în liniște și intuneric beznă.

Suplimentele pot fi și ele folosite pentru susținerea sistemului imunitar, însă e indicat să fie luate la recomandarea doctorului. Printre suplimentele eficiente se află: Vit C, uleiul de catină, echinaceea, suplimente pe baza de fier și seleniu.

Și pentru final am ceva interesant despre care probabil nu știai, cum nici eu nu știam până să descopăr…

Un studiu realizat la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt arată că atunci când cântăm ne simțim atât de bine încât nivelul anticorpilor produsi de organismul nostru crește ușor.

So That’s it! Sper ca ți-am fost de ajutor! Pe data viitoare!

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook