OMS transmite că statele „trebuie să continue vaccinarea cu AstraZeneca”. Beneficiile depășesc riscurile, spun oficialii

OMS transmite că statele „trebuie să continue vaccinarea cu AstraZeneca”. Beneficiile depășesc riscurile, spun oficialii

Organizația Mondială a Sănătății a decis luni că țările ar trebui să continue vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce statele anunță unul câte unul suspendarea temporară a vaccinarii cu serul britanic, ca măsură de precauție. „Țările ar trebui să continue vaccinarea cu serul anti-Covid al AstraZeneca”, spune OMS.

„Nu vrem ca oamenii să intre în panică și, deocamdată, recomandăm ca țările să continue vaccinarea cu AstraZeneca”, a declarat Soumya Swaminathan într-o conferință de presă. „Până acum, nu am găsit o asociere între evenimente secundare și vaccin”, a adăugat ea.

O reuniune marți, o decizie joi

Oamenii de știință au subliniat că, în această etapă, beneficiul vaccinării depășește riscurile asociate cu Covid-19. „Din ceea ce am văzut până acum în datele preliminare, nu există o creștere a numărului de cazuri de evenimente tromboembolice”, afirmă Swaminathan.

OMS a anunțat că va reuni marți grupul său de experți în vaccinare pentru a studia siguranța vaccinului dezvoltat de firma anglo-suedeză AstraZeneca.

„Grupul consultativ al OMS pentru imunizare a examinat datele și este în contact strâns cu Agenția Europeană pentru Medicamente. Și ne vom întâlni mâine”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook