NBC anulează Globurile de Aur, din cauza lipsei de diversitate. Tom Cruise a returnat premiile, în semn de protest

NBC anulează Globurile de Aur, din cauza lipsei de diversitate. Tom Cruise a returnat premiile, în semn de protest

Globurile de Aur au fost anulate de NBC în urma unei campanii care cerea mai multă diversitate în rândul membrilor cu drept de vot. Criticii susțin că Asociația Presei Străine de la Hollywood (HFPA Hollywood Foreign Press Association) nu are membri de culoare cu drept de vot și citează alte acuzații de discriminare rasială și sexuală împotriva organizației.

NBC a declarat într-un comunicat că ceremonia de premiere nu va fi difuzată în 2022, dacă HFPA refuză să ia măsuri pentru a rezolva controversa.

„Avem încredere că HFPA se angajează să facă o reformă semnificativă. Dar o schimbare de asemenea magnitudine necesită timp și muncă. HFPA are nevoie de timp pentru a o face bine”, a spus un purtător de cuvânt al NBC.

„Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022”, se arată în declarație. „Presupunând că organizația își execută planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023”.

Decizia NBC a venit după ce alte companii media au criticat în mod similar HFPA. Netflix și Amazon Studios au declarat că nu vor colabora cu HFPA.

Actorii s-au alăturat, de asemenea, campaniei.

Tom Cruise a returnat cele trei premii pe care le-a primit. A câștigat un premiu pentru cel mai bun actor în rol principal pentru „Jerry McGuire”, un altul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru „Născut pe 4 iulie” și un al treilea pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din „Magnolia”.

Și Scarlett Johansson a criticat grupul și a spus că a refuzat să participe la conferințele de presă organizate de HFPA datorită comportamentului unora dintre membrii sai.

„În calitate de actor care promovează un film, se așteaptă ca cineva să participe la sezonul de premiere prin participarea la conferințe de presă, precum și la spectacole de premiere”, a explicat actrița.

„În trecut, acest lucru a însemnat adesea confruntarea cu întrebări și remarci sexiste ale anumitor membri HFPA, atitudine care se învecinează cu hărțuirea sexuală”, a spus Johansson. „Este exact motivul pentru care eu, de mulți ani, am refuzat să particip la conferințele lor”.

Deși HFPA a declarat că grupul va lua măsuri pentru ca membrii săi să reflecte mai mult demografia globală, criticii spun că aceste reforme stagnează.

„Înțelegem că trebuie să aducem membri negri, precum și membri din alte medii subreprezentate și vom pune imediat în aplicare un plan de acțiune pentru a atinge aceste obiective cât mai curând posibil”, a declarat HFPA în februarie.

Pentru mulți dintre criticii grupului, promisiunea nu a fost suficientă.

„O reformă fundamentală e necesară în cadrul organizației”, a spus Johansson. „Cred că este timpul să facem un pas înapoi de la HFPA și să ne concentrăm asupra importanței și forței unității în sindicatele noastre și în industria în ansamblu.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook