Germania elimină testele Covid gratuite. Nevaccinații care doresc să meargă la restaurant sau cinematograf trebuie să plătească

Germania elimină testele Covid gratuite. Nevaccinații care doresc să meargă la restaurant sau cinematograf trebuie să plătească

Germania elimină testele Covid gratuite, în speranța că astfel va relansa campania de vaccinare, care bate pasul pe loc. Decizia a fost anunțată marți de oficialii guvernului și de liderii landurilor germane. Pentru că Germania are suficiente doze de vaccin anti-Covid, „vom renunța la testele Covid gratuite începând cu 11 octombrie”, spune Angela Merkel.

Cancelarul consideră că măsura va crește rata vaccinării în mod „semnificativ”. După ce, la apogeul campaniei de vaccinare, statul vaccina aproximativ un milion de cetățeni pe zi, frecvența inoculărilor a scăzut dramatic în timpul vacanței de vară.

52 de milioane de nemți au primit până acum cel puțin o doză a vaccinului, sau 62,5% din populație.

Începând cu 11 octombrie, cei care nu acceptă vaccinul vor fi nevoiți să plătească testele Covid, necesare pentru a primi acces în cinematografe, restaurante sau săli de fitness. Dovada vaccinării sau un test negativ pentru Covid sunt necesare în zonele în care rata de incidență stabilită pentru ultimele 7 zile depășește 35 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Excepții pentru gravide

Testele gratuite vor fi în continuare valabile pentru persoane care nu pot fi vaccinate din motive medicale, pentru femei însărcinate sau pentru copiii din grupe de vârstă pentru care nu există vaccinuri aprobate, potrivit decretului adoptat la întâlnirea dintre Angela Merkel și liderii celor 16 landuri.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook