Coca Cola pierde 4 miliarde de dolari după ce Ronaldo a îndepărtat sticlele și a îndemnat spectatorii să bea apă

Coca Cola pierde 4 miliarde de dolari după ce Ronaldo a îndepărtat sticlele și a îndemnat spectatorii să bea apă

Coca Cola înregistrează o scădere de 4 miliarde de dolari a cotei de piață după ce Cristiano Ronaldo a dat la o parte două sticle cu băutura carbogazoasă și a transmis spectatorilor să bea apă. La conferința de presă de dinaintea meciului dintre Portugalia și Ungaria, atacantul portughez a pus ochii pe două sticle de Coca Cola, pe care le-a îndepărtat imediat. Apoi a ridicat în aer o sticlă cu apă și a spus: „Beți apă”.

Mesajul a devenit viral pe rețelele de socializare, dar a avut un impact major și pe piețele financiare.

Prețul acțiunilor Coca Cola a scăzut de la 56,10 dolari la 55,22 aproape imediat după gestul lui Ronaldo, ceea ce înseamnă că valoarea de piață a companiei a scăzut de la 242 miliarde de dolari, la 238.

Ronaldo demonstrează astfel că forța pe care o are pe teren se transferă și în afara lui, iar acțiunile lui pot influența până și giganți din domeniul comercial.

Starul portughez este cunoscut pentru stilul său de viață sănătos și pentru faptul că nu consumă băuturi carbogazoase. Nu este prima dată când se exprimă împotriva produselor de acest tip. „Ocazional, fiul meu bea Coca Cola sau Fanta și mănâncă snack-uri, dar știe că nu sunt de acord cu asta”, spunea Ronaldo acum ceva timp.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook