Cîțu anunță noi măsuri de relaxare| Evenimente cu până la 5.000 de participanți, dacă toți sunt vaccinați. Fără mască la birou, în anumite condiții

Cîțu anunță noi măsuri de relaxare| Evenimente cu până la 5.000 de participanți, dacă toți sunt vaccinați. Fără mască la birou, în anumite condiții

Florin Cîțu semnează Hotărârea de Guvern prin care se ridică anumite restricții Covid, începând cu 1 iunie. Capacitatea de funcționare a anumitor activități în aer liber și în interior crește, există anumite situații în care obligativitatea purtării măștii la birou dispare și te poți plimba în grupuri de până la 8 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide ca:

-activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană. Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie. Incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate trebuie să fie mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participanții trebuie să facă dovada vaccinării, să prezinte un test negativ, sau să demonstreze că au fost vindecați în urma infectării.

-se pot organiza evenimente de până la 5.000 de persoane dacă toți participanții fac dovada vaccinării pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

-nunțile, botezurile, parastasele, mesele festive sunt permise în limita a 70 de participanți în spații deschise sau 50 în cele închise. Capacitatea poate fi extinsă dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

-activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului. Capacitatea poate fi extinsă dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

-creșterea gradului de ocupare la 70% din capacitatea maximă spațiilor închise pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în intervalul orar 5,00-24,00.

-se elimină obligația de a purta mască la locul de muncă, în spații închise, unde își desfășoară activitatea maximum 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook