Arabia Saudită plantează 10 miliarde de copaci în deșert

Arabia Saudită plantează 10 miliarde de copaci în deșert

Prințul Mohammed bin Salman dezvăluie planul de împădurire a zonelor deșertice din țara pe care o conduce. Prin plantarea a 10 miliarde de copaci în deșert urmărește reducerea emisiilor de carbon, combaterea poluării și evitarea degradării solului. Liderul Arabiei Saudite spune că țara sa va reduce emisiile de carbon cu 50% până în 2030, prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Oficialii de la Riad colaborează cu celelalte state arabe pentru implementarea proiectului Middle East Green Initiative, prin care se urmărește plantarea a 40 de miliarde de copaci – cel mai mare program de împădurire din lume, potrivit prințului.

Nu exită mai multe detalii despre modul în care ambițiosul proiect va fi dus la bun sfârșit într-o țară cu resurse limitate de apă.

„Regatul, regiunea și întreaga lume trebuie să acționeze mult mai intens și mai rapid pentru a combate schimbările climatice”, spune Salman.

De când a preluat conducerea, în 2017, Salman a demarat o campanie de modernizare rapidă a țării, care a fost mult timp guvernată după cutume religioase, iar economia s-a bazat în mare parte pe producția de petrol.

Ca parte a planului de dezvoltare a turismului, prințul în vârstă de 35 de ani construiește un oraș de 33 de ori mai mare decât New York-ul. Viitorul oraș va fi denumit Neom, va costa 400 de miliarde de dolari și va funcționa bazându-se 100% pe energie regenerabilă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook