Toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, acesta fiind un proiect-pilot, care va fi extins și în alte mari orașe ale țării, anunță ministrul sănătății, Victor Costache. Potrivit acestuia, pacienții cu COVID-19 vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar formele ușoare vor fi mutate în hoteluri, sub supravegherea doctorilor.

Ratele creditelor bancare vor fi amânate cu până la 9 luni. Măsura este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă care va fi aprobată în ședința de guvern de azi. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor și confirmat de președintele Iohannis.

Cei care ies în apropierea locuinţei pentru a-şi plimba animalele de companie sau pentru activităţi fizice nu trebuie să completeze  o declaraţie pe propria răspundere, dar trebuie sa aibă asupra sa cartea de identitate, anunță ministrul internelor, Marcel Vela.

Scriitorul și dizidentul anticomunist Paul Goma a murit, la 84 de ani, într-un spital din Paris, unde fusese internat cu infecție cu coronavirus. Goma a fost închis și torturat în închisorile de la Jilava și Gherla. Trimis apoi cu domiciliu forțat în Bărăgan, el a fost expulzat la Paris în 1977.

Arnold Schwarzenegger face o donaţie de un milion de dolari pentru achiziţionarea de echipamente medicale destinate spitalelor. Schwarzenegger îi indeamnă pe toți să doneze pentru a-i ajuta pe medici și asistenți.

Sunt 6 gradre acum în termometre, iar după prânz temperaturile ajung la 13 grade, iar vântul va fi și astăzi prezent.  

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook