Ministrul Sănătății, Victor Costache își dă demisia, în plină criză a infectării cu coronavirus. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru ar urma să preia portofoliul, interimar. 

Victor Costache anunțase ieri că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus. În plus, pacienții cu COVID19 vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar formele ușoare vor fi mutate în hoteluri, sub supravegherea doctorilor.

Veste bună de la Timișoara! Centrul OncoGen, cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei, anunță prin profesorul Virgil Paunescu, că începe testele în laborator pentru un vaccin împotriva coronavirus.

Între timp, 45 de tone de echipamente medicale, din Coreea de Sud, au ajuns În această dimineață în România, cu o aeronavă NATO. Este vorba despre 100.000 de combinezoane de protecție, atât de necesare medicilor și asistenților din spitale.

Ratele creditelor bancare vor fi amânate cu până la 9 luni. Măsura este inclusă într-o ordonanţă de urgenţă care va fi aprobată în ședința de guvern de azi. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor și confirmat de președintele Iohannis.

Autorităţile britanice vor să înceapă o testare în masă a populaţiei și au cumpărat deja 3,5 milioane de teste rapide. Cu o singură picătură de sânge, testul oferă rezultatul în 15 minute.

Un român din Urziceni, care trăiește în Italia de 15 ani, face măşti pe care le oferă cunoscuţilor, dar și forţelor de ordine. 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook