Lansare film documentar – Romanian Chamber Orchestra

15 ian.

19:30 - 20:30

@ ONLINE

„Muzica a fost și va rămâne modul cel mai direct prin care noi comunicăm esența sentimentelor noastre.” Cristian Măcelaru, dirijorul Romanian Chamber Orchestra.

🎻

Romanian Chamber Orchestra – un ansamblu unic ce reunește 21 de muzicieni români, care fac performanță atât în unele dintre cele mai importante orchestre din Europa, cât și în țară – serbează Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) prin lansarea filmului documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică”, o producție ce prezintă cel de-al doilea proiect al ansamblului, care a avut loc în luna august a anului 2020.

🎬

Filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Împreună pentru muzică” este o producție susținută de Asociația Tribul Artistic din Timișoara, care încearcă să surprindă starea de spirit a muzicienilor din Romanian Chamber Orchestra și a dirijorului Cristian Măcelaru în perioada pandemiei, sentimentele care i-au încercat și experiențele avute în noul context global.

😷

Pandemia a afectat și afectează în continuare puternic atât cultura, cât și numeroase alte sectoare din societate. Realizat pe parcursul celui de-al doilea proiect al ansamblului Romanian Chamber Orchestra de producătoarea de filme Diana Iabrașu, documentarul vine să întărească viziunea dirijorului Cristian Măcelaru că „muzica nu este doar un moft, ci este vitală pentru societate”.

⏰

Durata filmului documentar este de 60 de minute, beneficiind de subtitrare în limba engleză.