Manifestul proprietarilor de restaurante din Franța: „N-am înregistrat niciun focar, am luat toate măsurile. A fost degeaba?”

Manifestul semnat de Mathieu Pacaud, Guy Savoy, Olivier Bertrand si alte mari personalități ale profesiei, care vor să poată primii clienții ce sosesc la ora 21:00.

Am ales această profesie din pasiune, ne-am asumat riscuri financiare, dar și personale și familiale. Am lucrat neobosit pentru a deschide, întreține și face să reziste unitățile noastre. Motivați de această dorință comună care ne aduce împreună și ne unește: să împărtășim, să îi facem pe oameni să iubească și să le facem pe plac.

Cafenele, baruri, bistrouri, braserii, restaurante, restaurante de lux… sunt repere în viața unui oraș. Reprezintă un zid împotriva izolării, locuri de socializare și solidaritate. Inclusiv pentru ucenici, studenți și tineri care găsesc în aceste spații mai mult decât un salariu. La fel ca multe alte părți ale culturii țării noastre, cum ar fi teatre, cinematografe, muzee etc., suntem bogăția Franței și mândria francezilor. Dar arta noastră de a trăi, unică în lume, este în mare pericol.

Am respectat toate regulile, toate constrângerile, deși uneori greu de înțeles, speriați de ideea de a retrăi o izolare totală care ne-a doborât profesional și economic. Ne-am adaptat spațiile pentru a respecta distanțarea și gesturile de protecție, astfel încât toată lumea să poată fi în siguranță. Am eliminat mesele, am investit în facilități, am notat datele de contact ale clienților noștri, am limitat numărul de clienți la mese. Niciun focar nu a fost declarat raportat în unitățile noastre. Și astăzi, ne spuneți că toate acestea au fost degeaba?

Sursa: Le Point

Exit mobile version