Franța| Consiliul Științific insistă ca izolarea de 7 zile să nu fie obligatorie

În ultimul său aviz privind situația sănătății din Franța, Consiliul Științific a emis un aviz „favorabil” pentru a scurta perioada de izolare a persoanelor care au avut rezultate pozitive și a cazurilor de contact, de la 14  la 7 zile.

Consiliul științific merge chiar mai departe, considerând că „natura obligatorie a izolării cazurilor și a persoanelor de contact trebuie să fie bine cântărită din punct de vedere al eficienței.”.

În Franța, spre deosebire de alte țări, cum ar fi Germania sau Marea Britanie, izolarea pacienților și a cazurilor de contact este recomandată, dar nu este supusă controalelor sau posibilelor sancțiuni. Această recomandare nu pare să fie întotdeauna respectată, iar unele voci cer ca izolarea să devină obligatorie.

Consiliul științific se opune acestei cereri, de teamă că această obligație îi va determina pe unii pacienți să nu se testeze. „Diagnosticul precoce este esențial, iar izolarea obligatorie ar putea duce la reducerea dorinței de testare”.

„Riscul ca testele să fie evitate”

„Dacă izolarea devine obligatorie și o serie de măsuri restrictive încadrează această obligație, riscul de a evita testul este major”, avertizează Consiliul Științific.

Nu se știe încă dacă această recomandare a Consiliului științific va fi urmată de guvern. În schimb, decizia de a scurta perioada de izolare la 7 zile va fi luată formal „vineri, în timpul consiliului de apărare”.

Exit mobile version